Автор Тема: Xiaomi отваря R&D център във Финландия  (Прочетена 11 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Активен Dimitar

  • Owner
  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 606
  • Рейтинг: +0/-0
  • Пол: Мъж
  • Място: София
Китайската компания ще разработва там технологии за камери


Финландия е привлекателна за Xiaomi като място за изследвания и разработки в сферата на мобилните технологии

Xiaomi регистрира наскоро научно-изследователска компания в родината на Nokia – Финландия. Офисът на фирмата е разположен в град Тампере, в южната част на скандинавската страна.

Както подсказва името й, Xiaomi Finland Oy ще се занимава с разработка на технологии за камери, съобщи SuomiMibiili. Още преди две години Xiaomi подписа договор за взаимно лицензиране с Nokia и се предполага, че изследователският център на компания във Финландия е свързан с това споразумение.

Европейският пазар става все по-важен за китайския производител на смартфони и потребителска електроника. Xiaomi следва амбициозен план за глобална експанзия с отваряне на физически магазини на много места по свеа, а по всичко личи – и на центрове за изследвания и разработки.

Финландия се прослави в мобилната индустрия с телефоните Nokia. С навлизане на iPhone и Android обаче Nokia отстъпи позиции и продаде телефонния си бизнес на Microsoft, която не можа да го развие и на свой ред отстъпи правата върху бранда на HMD Global, която сега предлага Android-базирани Nokia телефони.

Макар и без телефони, финландската компания Nokia продължава да бъде значим фактор в телекомуникационната индустрия, където е сред водещите доставчици на оборудване за мобилни мрежи, в конкуренция с Huawei и Ericsson.

https://technews.bg/article-117875.html
„Прогресът е пътят от примитивното през сложното към простото.“