Автор Тема: Как Mapex дигитализира общинската администрация на Шумен  (Прочетена 68 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Dimitar

  • Owner
  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 627
  • Рейтинг: +0/-0
  • Пол: Мъж
  • Място: София


Община Шумен #дигитализира процесите на регулация и дейностите по управление на устройство на територията на общината. Това е възможно с въвеждане на интегрирана географска информационна система #Тобел от българската геоинформационна компания Мапекс.

Мапекс въведе цялостно решение за цифровизация на регулацията на град Шумен, включително внедряване на геоинформационна система и дигитализиране на действащите регулационни планове. Проектът се реализира в няколко етапа, като първоначално се внедри ГИС система, а след това се дигитализират и интегрират в информационната система съществуващите регулационни данни в общината.
 
На база внедрените технологии, Община Шумен може по-ефективно да генерира своите официални удостоверителни документи като скици, справки, отчети, баланси и други административни документи. В значителна степен се оптимизират дейностите по направление Строителство и Екология и се увеличава административния потенциал като се автоматизират процесите по издаване на документи и общината може да предложи повече и по-качествени електронни административни услуги на граждани и бизнес.

„Постигането на умни градове в България не е вече далечна концепция от бъдещето. Множество български градове, като Шумен, инвестират в технологии за дигитално управление на своите процеси и активи, а това е първа стъпка от реализирането на един „умен град”.“, отбеляза Александър Лазаров, изпълнителен директор на Мапекс.

Избраната от община Шумен технологична платформа е Тобел - географска информационна система, която интегрира в себе си данните, поддържани и управлявани от различни информационни системи. Тобел дава възможност за предоставяне на услуги, свързани с осигуряване на достъп до географска информация за нуждите на проектирането, благоустройството, строителството и управлението на активите. С помощта на Тобел, служителите от направление Строителство и Екология в община Шумен, могат да визуализират и анализират геопространствени данни, предоставят в реално време данни от влязла в сила кадастрална карта и кадастрален регистър, автоматизират процесите по направление Общинска собственост и Устройствено планиране.

С въвеждането на Тобел, общинското ръководство и местна администрация имат достъп до актуална, достоверна и комплексна геопространствена информация за прозрачни управленски решения и отчетност, която ще подобри планирането и управлението на територията.

Повече информация за #ГИСТобел и решенията на #Mapex можете да откриете на mapex.bg и при специалистите на компанията.

https://rnews.bg/%D1%88%D1%83%D0%BC%D0%B5%D0%BD-%D0%B4%D0%B8%D0%B3%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B8%D1%80%D0%B0-%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B0%D0%B4%D0%BC%D0%B8%D0%BD/
« Последна редакция: Юли 12, 2019, 09:13:11 am by Dimitar »
„Прогресът е пътят от примитивното през сложното към простото.“