Автор Тема: Mitsubishi Electric придобива софтуерната компания за автоматизация Iconics  (Прочетена 97 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Dimitar

  • Owner
  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 627
  • Рейтинг: +0/-0
  • Пол: Мъж
  • Място: София


Mitsubishi Electric обяви плановете си да придобие останалите акции на американската софтуерна компания Iconics, специализирана в SCADA, интернет на нещата, мобилни, аналитични и облачни софтуерни продукти за индустрията, промишлената и сградна автоматизация. В резултат Iconics ще стане 100% дъщерна компания в рамките на Mitsubishi Electric Group.

Целта на Mitsubishi Electric е да подсили развитието на собствената си софтуерна линия продукти по пътя към реализирането на e-F@ctory, включително технологиите за периферни изчисления (edge-computing), комбинирайки възможностите за развой на софтуер на ICONICS с технологиите си за автоматизация на производството.

Придобиването е предмет на регулаторно одобрение и други обичайни условия за финализиране на процедурата и се очаква да завърши в рамките на финансовата година на Mitsubishi Electric, която приключва през март 2020 г.

С нарастващото търсене на използването на IoT данни в производствения сектор, Mitsubishi Electric – в рамките на своята концепция e-F@ctory, разработва и пуска на пазара софтуерни продукти, съвместими с платформата Edgecross. Edgecross е японска отворена софтуерна платформа, която поддържа периферните изчисления и интеграцията на промишлената автоматизация и информационните технологии.

Iconics е доказано име в разработката на конкурентни софтуерни продукти за различни бизнес сектори, включително индустриалната автоматизация, и притежава в активите си утвърдени технологии и забележителни познания за разработването на индустриален софтуер за SCADA, IoT, мобилни, аналитични и облачни решения.

Чрез това придобиване Mitsubishi Electric се стреми да укрепи възможностите си за развитие чрез интегриране на инженерните умения, опит и технологии на Iconics в разработването на софтуерни продукти, обезпечаващи реализирането на e-F@ctory. Така и в бъдеще Mitsubishi Electric ще продължава да предоставя различни софтуерни продукти, насочени към нуждите от използване на данни в индустрията, и по този начин ще допринесе за подобряване на производителността и качеството на производството.

http://automation-bulgaria.com/article/2391-mitsubishi-electric-pridobiva-softuernata-kompaniia-za-avtomatizaciia-iconics
„Прогресът е пътят от примитивното през сложното към простото.“