Автор Тема: Втори опит: 62 оферти в борбата за 474 млн. лв. за поддържане на пътища  (Прочетена 68 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Dimitar

  • Owner
  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 664
  • Рейтинг: +0/-0
  • Пол: Мъж
  • Място: София
Финансирането е осигурено от АПИ за поддържането на републиканската пътна мрежи през следващите 5 годиниПри втория опит на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) за възлагане на обществени поръчки за текущо и зимно почистване на републиканската пътна мрежа за следващите 5 години, общо подадените оферти са 62 за шестте отделни търга. Бройката е голяма, тъй като всяка поръчка е разделена на позиции по области, за които фирмите участват поотделно.

В петък пътната агенция отвори офертите за Североизточен, Северозападен и Северен централен район, като офертите за останалите три района – Югозападен, Югоизточен и Южен централен, бяха отворени на 9 май. Общият бюджет е 474 млн. лв., които са разпределени между шестте района.

Първият опит на АПИ за възлагане на поръчките удари на камък и процедурите бяха прекратени в началото на годината, тъй като след жалби Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) установи редица пропуски и грешки в документацията. След нанесени корекции пътната агенция отново обяви процедурите.

От подалите оферти прави впечатление, че две от най-големите строителни фирми в страната не участват в процедурите – „Джи Пи груп“ и „Главболгарстрой“. За най-много области е кандидатствала „Трейс груп холд“ с различните си подразделения. След нея с по 6 оферти са „ПСТ груп“ и „Инфра експерт“.

https://www.economic.bg/bg/news/11/vtori-opit-62-oferti-v-borbata-za-474-mln-lv-za-poddarzhane-na-patishta.html
„Прогресът е пътят от примитивното през сложното към простото.“