Автор Тема: A1 Group избра Nokia за доставчик на 5G оборудване в Австрия  (Прочетена 42 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Dimitar

  • Owner
  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 606
  • Рейтинг: +0/-0
  • Пол: Мъж
  • Място: София
Изборът на доставчици за новите мрежи се превърна в чувствителен политически въпросВодещата австрийска телекомуникационна компания A1 Group, под чиято шапка е и българският оператор A1, съобщи в понеделник, че е избрала Nokia за свой партньор при изграждането на бъдещите мобилни 5G мрежи от следващо поколение в Австрия, предава Reuters. Така играчът продължава дългогодишното си сътрудничество с финландския доставчик на оборудване.

A1 Group, която се контролира от мексиканската America Movil и австрийската държава, заяви, че Nokia ще ѝ осигури 5G безжична технология и облачно базирана технология за критичната инфраструктура.

5G обещава да предостави супер бърза връзка, улеснявайки по този начин новите технологии, свързани с приложения за автомобили с автономно управление, медицински роботи и IoT (интернет на нещата).

Изборът на доставчици за новите мрежи се превърна в чувствителен политически въпрос, след като САЩ  предприеха активна кампания в Европа и сред другите си партньори по света да ограничат използването на китайското Huawei оборудване заради опасения за националната сигурност.

Huawei e най-големият производител на телекомуникационно оборудване в световен мащаб, а според мнозина и най-напреднал в развиването на 5G технологиите. Другите по-големи конкуренти в бранша са Nokia и Ericsson.

„Заедно с Nokia ще използваме пълния потенциал на 5G”, казва Маркус Граусам, главен изпълнителен директор на A1 Austria. „Разчитаме на доверен и дългогодишен партньор, с който вече успешно реализирахме множество големи проекти”, добавя той.

A1 Group се съгласи да плати64.3 млн. евро за честоти в спектъра от 3.5GHz на първия австрийски търг за 5G по-рано този месец. Компанията заяви, че ще осигури финансирането от оперативните си парични потоци.

https://www.economic.bg/bg/news/11/a1-group-izbra-nokia-za-dostavchik-na-5g-oborudvane-v-avstriya.html
« Последна редакция: Март 26, 2019, 11:47:16 am by Dimitar »
„Прогресът е пътят от примитивното през сложното към простото.“