Обяви за работа

Потребители
  • Общ брой потребители: 4
  • Latest: dalibor010
Stats
  • Общ брой публикации: 587
  • Общ брой теми: 587
  • Online Today: 3
  • Online Ever: 13
  • (Ноември 12, 2018, 02:00:10 pm)
Потребители онлайн
Users: 0
Guests: 1
Total: 1

Страници: 1 [2] 3 4 ... 25


Европейската система за спътникова навигация „Галилео“ практически не работи вече четвърти ден и не е известно кога ще възстанови нормалните си услуги. Засега работи само обработването на сигнали за бедствие в морето или планините и издирване на изпратилите го.

Поради това в момента потребителите ѝ могат да използват безплатните услуги на американската GPS, руската „Глонасс“ или китайската „Бейду“. Макар системата да е в пилотна фаза, толкова продължителен срив е удар по амбицията на Европейския съюз да вложи милиарди евро (първоначалните около 3.5 млрд вероятно ще бъдат надхвърлени 3 пъти) за независимост от големите оператори на подобни мрежи.

В четвъртък бе съобщено за първите проблеми с надеждността на сигнала, а в петък бе обяснено, че става дума за спиране заради „технически инцидент, свързан с наземната инфраструктура“. Източници на ВВС посочват, че има грешка в обект в Италия, отговарящ за прецизното настройване и калибриране на времето на всички сателити.

Към 10 часа в понеделник данните от страницата на „Галилео“ показват, че 26 от спътниците не работят, два се тестват, а други два са извън оперативно състояние от 2014 и 2017 г. Още 12 се изработват в момента. Системата бе проектирана и разработвана 17 години и включена през декември 2016 г.

https://www.geomedia.bg/novini/item/7616-%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B0-%D0%B2-%D1%81%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B3%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%BB%D0%B5%D0%BE
0 коментари


Внедряването на автоматизирания онлайн кадастър на Армения се ускорява, благодарение на приетата от арменското правителство концепция за интегриран кадастър, съобщи директорът на държавния комитет по кадастъра на Армения Сархат Петросян в средата на юни.

"През последния месец арменското правителство прие няколко документа, които ускоряват процеса по създаване и развиване на автоматизирания кадастър в Армения. Става дума за интегриран кадастър, който напълно ще замени предишната политика, провеждана в Армения.

Създава се единен регистър с адреси, който ще е основен за всички справки. Създаването на адресната база ще помогне за ликвидирането на недостатъците в системата, коментира Петросян. Той допълни, че за улесняване на гражданите в парламента са предвидени обсъждания за премахване на изискването всички документи от кадастъра да имат печат от държавната служба.

Според намеренията на амренските управляващи напълно автоматизиран кадастър в страната може да се очаква до пет години.

На 23 май правителството в Еревен взе решение за създаването на единен кадастър, базиран на кадастрални карти и фотограметрично заснемане на цялата територия на Армения. Според властите това ще донесе актуална и достоверна информация за собствеността. Това, разбира се, ще се отрази живително на икономиката, като ще привлече инвестиции, коментира шефът на кадастъра Петросян.

Като успоредна стъпка през юни стана ясно, че в течение на четири години в Армения ще обновяват картите на земеделските земи със селскостопанско предназначение. За тази цел ще бъдат инвестирани 1,85 млрд. арменски драми (около 8 млн. лв.). В момента правителството е обявило търг за пилотния проект за Армавирската област, за да се провери ефективността на използваната методика.

„Недвижимата собственост в градовете вече е с обновени кадастрални карти, където са ясни какви са проблемите,  докато картите за земеделските земи са на хартия и още не са дигитализирани”, отбелязва Петросян. Предвижда се фотограметрично заснемане на цялата територия на страната.

Същевременно в Армения въз основа на кадастралните данни правителството възнамерява да смени и данъчната оценка на недвижимата собственост. В средата на юни правителството в Ереван одобри мерки за внедряване на единна данъчна система, която да отразява реалната стойност на имотите. За частната собствено ще се оценяват и такива компоненти, които се смятат за елементи на лукса, като басейни, тенискортове и беседки.

Новите данъци ще влязат в сила от 1 януари 2021 г.

Онлайн кадастър

За да намали възможността за измами с имоти Армения създава онлайн портал на държавния кадастър www.e-cadastre.am, където може да се проверява състоянието на недвижимостта и смяната на собствеността.

Редът за подаване на електронни заявление и съпътстващите документи към тях за регистриране и ограничаване на правата върху недвижимостта са установени с решение на правителството на Армения от 9 февруари 2012 г.

За да се получава единен номер за всяко заявление, документите и заявките се подават онлайн, без да е нужен електронен подпис.

За регистрация на сайта www.e-cadastre.am с цел получаване на информации е необходимо само да се попълнили заявление в регистрационната форма. Лица, които подават онлайн заявления, може да получават информация през профила си в сайта на кадастъра, като имат достъп до всички документи. Официалните екземпляри на документите обаче се получават на хартия във офисите на кадастралната служба в цялата страна, като предварително е подадено заявление за това.

Онлайн могат да се проверяват имотите, регистрирани след 2013 г.

Три основни групи данни се намират в онлайн кадастъра:

* Качествени и количествени характеристики на единиците недвижима собственост – категории, функционално предназначение на поземления участък, кадастрална стойност, което представлява евентуалния чист доход от земеделска земя.
* Регистрираните права, включително за всички части на имота и за всички субекти, които притежават права.
* Данни, използвани за разчета на кадастралната стойност на съоръжението, намиращо се на имота.
* Предоставяне на електронна кадастрална карта.
* Поръчки

Вече регистрирани, хората могат да поискат кадастрална карта за което и да било място от Армения от сайта www.e-cadastre.am. Избира се дадената карта, заплаща се такса за предоставената карта и заявителят получава право да изтегли кадастралната карта в дигитален вид.

На страницата www.e-cadastre.am има възможност и за онлайн режим на работа за съставяне на цялата документация, необходима за сделка с недвижимо имущество. Има дори типови договори, които могат да се използват за дадени случаи.

Сайтът на арменския кадастър<...

Read More

0 коментари
Тук средната работна заплата е три пъти по-голяма от средната за странатаМедодобивната компания "Асарел-Медет" ще увеличи своята инвестиция за модернизация на дейността си до 150 млн. лв. през тази година, макар традиционно да заделя по около 100 млн. лв. От приватизацията на предприятието през 1999 г. до момента са инвестирани близо 1,2 млрд. лв. Благодарение на тази политика днес "Асарел-Медет" е сред най-големите компании в България с приходи 396,5 млн. лв. за 2018 г.

Много са причините тя да е желан работодател и само една от тях е фактът, че тук средната работна заплата е три пъти по-голяма от средната за страната. "Асарел-Медет" е с висока отговорност към своите работници и служители, но и към развитието на града и региона.

„Данните сочат, че  30% от работещите в общината са ангажирани тук, 30% от общинския бюджет се формира от „Асарел-Медет“. Освен това 70% от всички приходи от данъци и такси в общината са отново благодарение на „Асарел-Медет“. Мисля, че тези цифри много красноречиво говорят какъв е приносът. Няма да говоря за останалия принос – медицината, спорта, туризма, образованието – също са с участието на „Асарел-Медет“, отбелязва изпълнителният директор Делчо Николов.

Компанията работи напълно прозрачно и за поред път тя отвори врати за журналисти, като показа не само своя производствен процес, но и успеха на няколко предприемачи в община Панагюрище. „Асарел-Медет” инициира и дава подкрепа на проекти, които задържат хората и превръщат града в привлекателно място за живеене. Но има един факт, който не бива да пропуснем – „Асарел-Медет” работи с изключително бедна на мед руда, която е с едва 0,27% мед на тон руда. Само две компании в света работят с толкова ниско съдържание. Това изисква наистина прецизни технологии и най-модерно оборудване, съчетано с инженерно и научно ноу-хау. Компанията спазва най-високи екологични стандарти, свързани дори с пречистването и с оползотворяването на всички отпадни води.

Именно добивната компания играе ключовата роля в общината да има значително повече инвестиции от средното за страната. При нива от около 2200 лв. годишни инвестиции средно на човек в България и малко над 1000 лв. в област Пазарджик, в община Панагюрище се влагат около 4000 лв. Това сочи профилът на общината, изготвен от Института за пазарна икономика, направен по поръчка на "Асарел-Медет". Особен скок е последвал, след като през 2016 г. тук заработи напълно реконструираната и модерницирана болница "Уни Хоспитал". Тя е още един добър пример за постиженията в града. Инвестицията от около 120 млн. лв. вече дава своите добри плодове. Публично-частното партньорство между компанията и община Панагюрище не просто спасява болницата от фалит, но тя става и фактор за задържане на хората в региона. Може да се каже, че тенденцията хората да напускат малката община и да избират големия град вече е пречупена. Много от младите хора остават да работят тук, други се завръщат, след като завършат висшето си образование. Данните за механичното движение на хората по възрастови групи показват интересен тренд - през 2017 г. в Панагюрище са се заселили повече семейства с малки деца, отколкото са го напуснали.
Предприемаческата активност тук е твърде силна, хората не разчитат само на това някой да им осигури работа, но и сами създават и управляват свой бизнес. Дори служители на високи позиции в „Асарел-Медет”  паралелно развиват семеен бизнес, а компанията ги насърчава да правят и това, като дори показва пред журналисти техните успехи.

Панагюрище е малка община с около 22-23 хил. жители, която не остава незасегната от демографския срив и от миграцията на населението. Но се търсят начини градът да се развива и да става привлекателен за живеене. Проектите за дуално обучение вече дават резултат и през тази година завърши първият випуск, като една част от абитуриентите вече имат сключени договори и скоро започват работа в „Асарел-Медет”. Някои ще продължат образованието си в университет, като немалка част от тях заявяват намерение след това да се върнат в родното място.

Туризмът е фактор, който допълнително дава поминък, а и осигурява живец на града и региона. Панагюрското златно съкровище благодарение на „Асарел-Медет” и лично за проф. Лъчезар Цоцорков се радва на особена почит, тъй като в музея е изградена уникална зала трезор, в която може да се види специално изработеното копие. Веднъж в годината вече е традиция съкровището да се завръща за около месец, Тази година това ще е през декември, когато се навършват 70 години, откакто то е открито.

Фестивал на фойерверките през май превръща Панагюрище в атракция за туристите. Петото издание на големия турнир по тенис на маса „Асарел България Оупън“ спечели слава и се радва на огромен интерес. Турнирът ще се проведе от 15 до 18 август и вече е трудно да направите резервация за хотел по това време. ...

Read More

0 коментари


Динамиката в цените на суровия петрол обуславят необходимостта от въвеждането на силно иновативни решения в производството на нефт и газ.

Актуалните разработки в областта на индустриалния интернет на нещата (IIOT) позволяват реализирането на промени, които могат да доведат до намаляване на разходите в сектора и до увеличаване на възвръщаемостта на направените инвестиции. Благодарение на IIOT нефтената и газовата индустрия може да стане по-силна, издръжлива и устойчива.

В основата на IIOT тенденцията е обвързването на технологиите за свързаност, облак-базираните решения и техниките за анализ с цел опростяване на автоматизацията на процесите.

Високата динамичност на цената на суровия петрол все повече налага дигитализирането на нефтената и газовата индустрия. Възможностите за свързване на няколко платформи, управлявани дистанционно от един-единствен разположен на сушата център, или за осъществяване на мониторинг от разстояние на наземни и офшорни съоръжения може да намали значително необходимостта от провеждането на инспекции на място.

Големите масиви от данни и инструментите за анализ може да са новост за някои индустриални отрасли, но нефтената и газовата индустрия в продължение на много години обработва огромни обеми от информация с цел вземане на адекватни решения.

Като част от усилията по определянето на това какво се намира под земната повърхност и как то може да бъде извлечено, енергийните компании инвестират в сеизмичен софтуер, инструменти за визуализация и други дигитални технологии.

Все по-нарастващото приложение на устройства за повсеместни изчисления, достъпни сензори, които събират и предават данни, нови аналитични инструменти и усъвършенствани възможности за облачно съхранение отваря нови врати пред сектора.

Свързаност

Съгласно резултатите от проучвания през 2015 г. нефтената и газовата индустрия е изразходвала 3,5 млрд. USD за проекти, свързани с големи масиви данни. Прогнозите в тази област са за достигане на 31% годишен ръст до 2020 г.

От определящо значение за този ръст е това, че производителите на нефт могат да събират по-детайлни данни в реално време при понижени разходи и да реализират приходи от недостъпни досега зони. Чрез обвързването на данни от даден сондаж с данни от съседни кладенци например компаниите могат оптимално да адаптират стратегията си за добив.

С оборудването на все повече системи от физическата инфраструктура - захранващи, отоплителни, охлаждащи и вентилационни, с вградена интелигентност, все повече оперативни данни се пренасочват към облака и се анализират. По този начин се формира един много по-всеобхватен сензорен слой за събиране на данни.

Устройствата, изграждащи този слой (датчици, задвижващи механизми и контролери), поддържат работа с облака и могат да взаимодействат по прозрачен начин с IT бизнес системите.

В резултат на отворени стандарти и централизирано управление на данните IIOT позволява безпроблемна интеграция и работа с различни операционни системи за тръбопроводи например за симулация, прогнозиране и планиране, измерване и управление на активите.

IIOT повишава експлоатационната готовност на системите в нефтения и газовия сектор, предоставяйки точни и навременни данни, позволяващи подобрение в реакцията на различни работни условия.

Като част от IIOT еволюцията във все повече приложения от средния и горния сегмент на производствената верига се използват оптични влакна. Те предоставят широколентова комуникация и инфраструктура за SCADA системите и намират приложение в отчитането на налягане, температура и напрежението по продължение на подземни или подводни тръбопроводи или в сондажи.

При системите за разпределено акустично наблюдение (DAS) оптичните влакна се използват както като сензори, така и за телеметрия, събирайки огромно количество данни за картиране на въздействието на земетресения върху тръбопроводите.

Въпреки развитието на тенденциите в нефтената и газовата индустрия, фундаменталните за операторите в сектора принципи остават непроменени. Тръбопроводите трябва да са в експлоатация 24 часа в денонощието и 365 дни в годината.

Поради това ключовите изисквания за системите за управление на тръбопроводи и спомагателна инфраструктура включват безопасност, високо ниво на експлоатационната готовност и надеждност.

Комуникациите и технологиите за тръбопроводи за нефт и газ непрекъснато се развиват с цел да се отговори на нарастващия брой входни точки. Тази еволюция често е свързана с компромисни решения между обработката на повече данни за гарантиране на ефективни, оптимизирани и последователни процеси и по-високия риск от компрометиране на системната сигурност.

Съхранение и управление на данни

През 2015 г....

Read More

0 коментари
Месторабота София; Постоянна работа; Пълно работно времеJava Software Architect, Internet of Things

VMware, a global leader in cloud infrastructure and business mobility, is building a new family of VMware IoT offerings to help our customers expertly handle, operate, scale and protect their IoT projects from the edge to the cloud. We are seeking strong software engineers with a real passion for solving hard challenges in managing millions of devices, reliable messaging infrastructure, learning and applying knowledge of new trends for writing code and securing applications.

With 2017 revenue of $7.92 billion, VMware is headquartered in Palo Alto, CA and has over 500,000 customers and 75,000 partners worldwide and 20,000+ employees in 120+ locations around the world. At the core of what we do are our people who deeply value execution, passion, integrity, customers, and community. Do you dare to do the stuff you've always dreamed about?
The VMware Internet of Things team in Sofia is seeking a talented engineer to build the next generation of IoT Solutions. Working on this product gives you a unique opportunity to understand the upcoming field of IoT and how it integrates with the rest of the VMware product portfolios.

This is a great opportunity for you to participate in new feature development using innovative technologies, for a large application domain, working in cross-team and cross-geo environment.
Are you passionate to join something new? Do you work very efficiently and routinely deliver the right things? Do you have a system-wide, architectural view of the solutions that you build, and you consistently tinker in various modules, from, UX, to database, and back-end design?

We have:
A close-knit, but growing team of engineers who are all eager to solve big challenges. We have the luxury to use the latest cutting-edge technologies like Java 9, Spring 5, Angular 6.
We use various methodologies development to meet business objectives, building our software incrementally, ship code continuously, and refactoring systems as needed. We strive to maintain a reasonable work-life balance on our team and to promote an atmosphere of learning from each other. If our business and culture sound like they might be a fit, we’d love to hear from you.

You have:
• Bachelor’s Degree in Computer Science or related field (Master Degree preferred) or relevant experience
• 8+ years professional experience in software development
• Computer Science expertise in object-oriented design
• Deep understanding in data structures, algorithm design, problem-solving, and complexity analysis
• Excellence in, at least, one modern programming language such as Java (preferred), Golang, C#or related
• Experience in building consistent UI/UX with modern JavaScript frameworks like AngularJS 1.x, Angular 6, React or related.
• Experience leading a group of engineers through the design and implementation of several services and products that are developed in parallel
• Ability to mentor others and passion to share your knowledge and experience with the rest of the team
• Experience in communicating with technical teams, and product management to collect requirements, describe and clarify software product features, technical designs, and product strategy
• Experience in sharing knowledge with software engineers to improve their skills, and make them more effective product software engineers
• Experience influencing software engineering standard methodologies within your team

You might also have:
• Proficiency in handling scalability challenges in software
• Experience in common frameworks such as Spring and/or Apache Kafka
• Experience in handling (or preventing) technical debt
• Understanding of Maven or Gradle configurations for building, testing, and running applications.
• Proven grasp of software development lifecycle best-practices, methods, and conventions, including but not limited to Unit and Integration Testing, Source Code Management, Continuous Integration/Continuous Delivery, Domain Driven Design, and Dependency Management
We are an equal opportunity employer and value diversity in our company. We do not discriminate on the basis of race, religion, color, national origin, gender, sexual orientation, age, marital status, veteran status, or disability status.
As part of the VMware global standards for integrity, you will be required to go through a pre-employment screening process before you join.

VMware offers:
• Attractive compensation package - competitive salary, flexible bonus scheme, company sponsored mobile phone plan and additional long term incentives

• Individual career path - management and tech...

Read More

0 коментари
Месторабота Пловдив, бул. Дунав 5; Постоянна работа; Пълно работно времеEmbedded Software Engineer
RISCO Group has been established for more than forty years and has become a technological leader of security solutions in the field of IoT.

Currently we are looking for Embedded Software Engineers to join our R&D team, and work on different and challenging projects with and without an operating system.
We are glad to share with our new colleagues professional and friendly work environment, job related trainings and well-structured Onboarding process via RISCO University intra system.

Requirements:
• Proven knowledge of C/C++ development
• Solid experience in embedded systems development
• Experience in working on multidisciplinary products combining software and hardware
• Experience in working with and without an operating system.
• Experience in working with RF (Advantage)
• Good written and verbal communication skills in English
• Ability to work in distributed teams
• Responsibility and dedication

What we offer:
• Competitive Salary
• Flexible working hours and occasional work from home
• No outsourcing
• Benefits package (Food vouchers |Fuel card |Work-life balance allowance)
• Additional health insurance
• Anniversary bonus

If you have found yourself in the description above, we encourage you to apply with a CV in English!

https://www.jobs.bg/job/4941862
0 коментари
Китайската компания ще разработва там технологии за камери


Финландия е привлекателна за Xiaomi като място за изследвания и разработки в сферата на мобилните технологии

Xiaomi регистрира наскоро научно-изследователска компания в родината на Nokia – Финландия. Офисът на фирмата е разположен в град Тампере, в южната част на скандинавската страна.

Както подсказва името й, Xiaomi Finland Oy ще се занимава с разработка на технологии за камери, съобщи SuomiMibiili. Още преди две години Xiaomi подписа договор за взаимно лицензиране с Nokia и се предполага, че изследователският център на компания във Финландия е свързан с това споразумение.

Европейският пазар става все по-важен за китайския производител на смартфони и потребителска електроника. Xiaomi следва амбициозен план за глобална експанзия с отваряне на физически магазини на много места по свеа, а по всичко личи – и на центрове за изследвания и разработки.

Финландия се прослави в мобилната индустрия с телефоните Nokia. С навлизане на iPhone и Android обаче Nokia отстъпи позиции и продаде телефонния си бизнес на Microsoft, която не можа да го развие и на свой ред отстъпи правата върху бранда на HMD Global, която сега предлага Android-базирани Nokia телефони.

Макар и без телефони, финландската компания Nokia продължава да бъде значим фактор в телекомуникационната индустрия, където е сред водещите доставчици на оборудване за мобилни мрежи, в конкуренция с Huawei и Ericsson.

https://technews.bg/article-117875.html
0 коментари
Месторабота София; Постоянна работа; Пълно работно време; Подходяща и за студенти; Заплата 5500 BGN (Нето)GIS consultant

Requirements:
- Degree in domain of Geodesy, Computer Science, GIS or other technical areas.
- Experience|Training with GIS technologies or platforms
- Experience in business life-cycle of GIS systems - Dealing with customers, Needs extractions, Business process definition, Analyse, Definition business needs , functional scope, functionalities, specification, wareframes.
- Good communication skills
- Good presentation skills
- Good skill to prepare documentation
- Ability to analyse and propose solution in terms of defined problem
- Ability to learn new business domains
Plus:
- Working on similar position

https://www.jobs.bg/job/4941451
0 коментари
Страници: 1 [2] 3 4 ... 25