Последни

Потребители
  • Общ брой потребители: 4
  • Latest: dalibor010
Stats
  • Общ брой публикации: 498
  • Общ брой теми: 498
  • Online Today: 1
  • Online Ever: 13
  • (Ноември 12, 2018, 02:00:10 pm)
Потребители онлайн
Users: 0
Guests: 1
Total: 1

Страници: 1 [2] 3 4 ... 29


Събота, 18 Май 2019
„Необходима е цифровизация на строителния сектор в България, за да отговорят българските фирми на изискванията на световната цифрова икономика и да се променят нагласите на преките чуждестранни инвеститори. Отлагането на необходимите действия би довело до значителен икономически дисбаланс и загуба на конкурентоспособност.“

Това каза заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Валентин Йовев, който откри десетата Европейска научно-практическа конференция ЕДА 2019.

Събитието бе на тема „Условия и процеси на инвестиране, планиране, изграждане и развитие на строителната индустрия“ и се проведе в столицата.

„Съвместно с браншовите организации, академичните среди и бизнеса от областта на проектирането и строителството, както и с другите участници, свързани с бранша, е необходимо да се предприемат действия за създаване на условия за внедряване на цифровите технологии в строителния сектор у нас“, обясни Йовев и подчерта, че приоритет трябва да бъде разработването на Стратегия за цифровизацията на сектора и Национален план с конкретни мерки в областта.

По думите му с цифровизацията ще се осигури възможност за постигане на приоритетите на Европейския съюз в областта на строителната индустрията, а именно  по-високо качество на строителството, по-бързи темпове на проектиране и изграждане, намалено енергопотребление, достъпни домове, защитена околна среда и по-високо качество на живот. 

https://www.geomedia.bg/novini/item/7536-%D0%B9%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%B2-%D1%82%D1%80%D1%8F%D0%B1%D0%B2%D0%B0-%D1%86%D0%B8%D1%84%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D1%81%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80-%D0%B2-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F
0 коментари
Помага на компаниите да се адаптират към промените в икономиката


В дигиталната ера за бизнеса е от ключово значение да открие софтуерен продукт, който е подходящ гръбнак на всички информационни потребности – както в момента, така и в бъдеще

Образователната организация ERP Academy ще представи първата по рода си в България и една от малкото в Европа магистърски програми по бизнес софтуер и ERP по време на „ERP.net Expo 2019: Нови бизнес възможности с екосистемата ERP.net”.

Събитието, планирано за 6 юни в Sofia Event Center, ще се фокусира върху екосистемата от партньори, външни разработчици и приложения на софтуерната компания ERP.BG. Екосистемата дава възможност на бизнеса да адаптира своята работа към бъдещите изисквания на икономическата среда, да изгради устойчивост във времето и да се развива, съобщиха организаторите на ERP.net Expo 2019.

В дигиталната ера за бизнеса е от ключово значение да открие софтуерен продукт, който е подходящ гръбнак на всички информационни потребности – както в момента, така и в бъдеще. Една ERP система е необходимо да обхваща управлението на ресурсите и да бъде изградена като платформа, върху която да се надгражда постепенно цялата информационна схема.

За да постигне това, българската софтуерна компания ERP.BG изгражда и поддържа екосистема от партньори, заедно с които помага за развитието на бизнеса на своите клиенти. Още преди няколко години компанията започна да работи в тази насока при развитието на ERP системата си.

С всяка своя нова версия системата EnterpriseOne се превръща в пълноценна платформа и екосистема. В резултат на това компаниите получават едно уникално решение, създадено с повече мисъл за техния бизнес, техните конкурентни предимства и ноу-хау.

Софтуерната компания продължава да развива своята мрежа от партньори, давайки възможност както на утвърдени внедрителски компании да разширят бизнеса си, така и на участници от други сегменти като консултантски и счетоводни фирми, разработчици на приложения и други, да се включат в бързоразвиващия се сегмент на бизнес софтуера.

Повишените изисквания на икономиката и работата в динамични условия по естествен път водят и до увеличаването на потребността от квалифицирани кадри. Именно затова образователната организация ERP Academy, съвместно с ВУЗФ създаде първата по рода си магистърска програма „Бизнес софтуер и ERP решения”, където един от основните партньори е софтуерната компания ERP.BG със своята платформа EnterpriseOne, върху която студентите могат да се обучават и да трупат опит.

Бизнес магистърската програма е силно практически ориентирана и се появява като отговор на нуждата от ново поколение кадри на пазара на труда, които имат силни икономически и ИТ познания, притежават критично мислене, способни са бързо да се адаптират към променящата се икономическа обстановка и са готови да прилагат иновативни технологии и решения.

Целта в крайна сметка е тези кадри подобрят функционирането на съвременния бизнес, така че той да бъде конкурентоспособен и устойчив в ерата на дигиталната трансформация, все по-голямата глобализация на пазара и прехода към Индустрия 4.0.

https://technews.bg/article-116691.html
0 коментари
Акциите на компанията скочиха с 6,7%, пазарната ѝ капитализация достига 246 млрд. долара

В четвъртък, акциите на Cisco скочиха с 6,7%, след като компанията надхвърли очакванията на анализаторите относно финансовото си представяне през последното тримесечие и публикува прогнозите си за следващите три месеца, които затвърждават положителната тенденция.

Този ръст допринесе с 15 млрд. долара за пазарната капитализация на Cisco, която достигна 246 млрд. долара – покачване с 23% през последните 12 месеца.Според обявлението на Cisco приходите ѝ са нараснали с 4% спрямо същия период на миналата година - 12,96 млрд. долара. Компанията отчита печалба на акция от 78 цента, с изключение на някои позиции, докато консенсусната оценка на Refinitiv беше за 77 цента.

За четвъртото фискално тримесечие на 2019 г. Cisco очаква ръст на приходите между 4,5% и 6,5%, а според анализаторите той ще бъде в рамките на 3,5%. В анализа на финансовото си представяне компанията заявява, че има силно търсене на новата си гама продукти, тъй като редица бизнес потребители надграждат мрежите си, за да се възползват от софтуерните подобрения. Cisco също така очаква да се възползва от прехода към по-бързи 5G мрежи и развива инфраструктурата за следващото поколение устройства.

Относно влиянието на търговската война между САЩ и Китай върху представянето на доставчика на мрежови решения, от компанията са категорични, че тя има “минимално въздействие” към момента.

http://computerworld.bg/167822464__cisco_s_otlichno_finansovo_predstavyane_prez_q3_2019
0 коментари
Комет Електроникс предлага от склад съединителите за SIM карти от ATTEND с разширена функционалност за мобилни устройства, използващи GSM, GPRS, SMS и MMS.Предимства:

* Удобно и бързо поставяне/изваждане на SIM картата;
* Съвместимост със SIM, micro SIM, Nano SIM, SIM+microSD карти;
* Компактен и водоустойчив корпус.

Приложения:

* GSM/GPRS модеми;
* Мобилни телефони;
* Системи за проследяване на превозни средства;
* Интелигентни часовници;
* Дистанционни управления;
* Телефонни централи.

Повече информация вижте тук.

https://store.comet.bg/Catalogue/CON/Connectors/DATACON/Data+Connectors/#eyJjIjpbIjEzODQyMSIsIjEzODQyNCIsIjE1MDUwMCJdLCJpcHAiOiIxMDAifQ%3D%3D
0 коментари
Комет Електроникс предлага от склад индустриални мрежови решения Teltonika, насочени към подобряване и обогатяване на корпоративните мрежи.3G рутери:

* RUT230 е компактен, икономичен и мощен индустриален рутер за професионални приложения

LTE рутери:

* RUT240 е компактен, икономичен и мощен индустриален LTE рутер за професионални приложения
* RUT850 GNSS е рутер, оптимизиран за работа в превозни средства
* RUT950 е високонадежден и сигурен LTE рутер за професионални приложения
* RUT955 е LTE (100 Mbps/50Mbps) рутер за две SIM карти с WiFi, 4x Ethernet порта, I/O, RS232, RS485, GNSS

Повече информация вижте тук.

http://electronics-bulgaria.com/product/261-3g-i-lte-industrialni-ruteri-teltonika
0 коментари
Петър Иванов, който е съосновател на компанията Parknshare - платформа за споделено пътуване, разказва повече за проекта е интервю на Силвия Прибиловска за Vesti.bgАко живеете и шофирате в центъра на София, знаете добре колко сериозен е проблемът с намирането на паркомясто, дори в синя и зелена зона. Често забелязваме и как шофьорите паркират неправилно върху тротоари, тревни площи, забранени участъци от пътното платно.

Петър Иванов и Лъчезар Младенов намират решение на това всекидневно неудобство.

Те са основатели на компанията Parknshare - споделена платформа за паркиране, която свързва отдаващите под наем паркомясто, с търсещите такова, в реално време и с навигация.

“Моята страст е да създавам и развивам неща от нулата и чрез технологиите да променям света към нещо по-добро.С нашата платформа се стремим да помогнем с решаването на проблемите свързани със задръстванията, замърсяването на околната среда и губенето на време на хората”, разказва Петър Иванов в интервю на Силвия Прибиловска за Vesti.bg и “Вдъхновените”.

Петър по професия е програмист, като завършва Факултета по Математика и Информатика към С.У.”Св. Климент Охридски” със специалност Информатика.

През 2017 г. той вече е активен шофьор и започва да се сблъсква с трудното паркиране в столицата. Хрумва му, че негов приятел има двор с паркоместа в центъра на София, който през голяма част от времето през деня е празен.

“Тогава аз му предложих вариант, където той да ми споделя паркомястото в двора, а пък аз да заплащам за престоя си там. Именно така и се роди Parknshare - споделена платформа за паркиране”, посочва младият предприемач.

Parknshare свързва отдаващите под наем паркомясто, с търсещите такова, в реално време и с навигация.

В допълнение, на уеб сайта и през мобилната версия можете да видите всички паркоместа в центъра на София - над 10 000. В свободна за паркиране зона, синя и зелена зона, платени паркинги на частни лица и институции.

Чрез навигационното меню може да изберете най-близката и най-евтината локация за вашия автомобил, като заплатите с кредитна, дебитна карта или sms за услугата.

В България, Parknshare също имат амбицията да работят с данни в реално време, така че да се вижда ясно на коя улица или паркинг колко свободни места за паркиране има в момента и човек да може да заплати и резервира своето предварително.

Ако имате паркомясто, което не ползвате и имате нужда от допълнителен доход, търсите удобно място за паркиране в центъра на София всеки ден, свържете се с Parknshare и се регистрирайте в платформата тук.

На този етап основателите на Parknshare се самофинансират, като до момента са спечелили три състезания на стойност от около 11 500 лева.

Едно от тези състезание е Академия за иновации: ИДЕИТЕ, Innovation Hackathon - 2018 г., на което те успяват да впечатлят експертното жури и печелят голямата награда от 10 000 лв. и посещение на Европейските институции в Брюксел.

Академия за иновации е 24 часов хакатон, който събира различни млади и амбициозни ученици и студенти с различни опитни ментори и преподаватели. Целта е да се миксират двете страни като накрая се получи готина идея и продукт, който да бъде представен пред голямото жури.

В София на 10 и 11 май ще се проведе за шеста поредна година състезанието за стартиращи иновативни идеи на студенти Академия за иновации - Bulgaria Innovation Hackathon 2019.

“Съветвам всеки, който не се е включил, да поправи това и да се регистрира. Всички от екипа на Академия за иновации, заедно с менторите и журито са отворени и добронамерени хора, които няма да те упрекват, а само ще ти помогнат и насърчат.

Подгответе се добре, задавайте въпроси и дайте всичко от себе си. В края на деня са важни уроците и връзките, които си направил, а не победите”, категоричен е програмистът.

Двудневното събитие, с елементи на хакатон, се организира от агенцията за иновации Innovation Starter, в партньорство с водещите университети в България и институционалната подкрепа на Европейската комисия.Състезанието се реализира под формата на 24 часов Innovation Hackathon (състезание с елементи на програмиране и прототипиране). Отборите ще имат възможността да разработват и презентират сами своите идеи по следните теми:

- Войната...

Read More

0 коментари


Тоpcon, един от световните лидери в прецизните технологии, разширява присъствието си на българския пазар с партньорството между Topcon Agriculture и Оптиком ООД, която е една от най-динамично развиващите се компании у нас в областта на търговията и продажбата на селскостопанска техника.

„Няма как да не сме горди, че Оптиком стъпва на следващото стъпало в своето развитие като компания, чиято цел е да бъде Партньорът до българския земеделски производител в неговия пълен обхват. С развитието на високите технологии и тяхното навлизане в селското стопанство, прецизното земеделие става вторият основен стълб за ефективност и производителност във всяко стопанство, след като вече е реализирана инвестиция в агротехника“, каза Димитър Петров, търговски директор в Оптиком.Той добави: „Правилното прецизно оборудване за селскостопанските машини -  трактори, сеялки, пръскачки и т.н., е гаранция за добрата им работа. Пълната ефективност на техниката, която предлагаме, се постига именно благодарение на уредите за прецизно земеделие.

Затова от Оптиком решихме, че трябва да предоставим на нашите клиенти комплексно обслужване - продажба на селскостопанска техника, оборудвана с прецизни технологии, за които отговорност носи наш екип, а също така осигуряваме обезпечаване със собствен сервиз, резервни части, финансови програми и консултации. Това е много важно, тъй като по този начин ще затвърдим отличните ни отношения със земеделците, с които през годините се превърнахме в партньори и приятели.„Ние сме изключително развълнувани, че можем да предложим съвместно с Оптиком прецизни технологии, които дават на фермерите ефективни решения за управление на техните стопанства.

 

Вярваме, че ще растем заедно в това партньорство и то ще се развива успешно в следващите години. Ние продължаваме да съсредоточваме усилията си върху традиционното прецизно оборудване, но сега разполагаме и с иновационен софтуер, чрез който ще осигурим цялостно планиране, контрол на агро-техническите операции, мониторинг на работните процеси и подробни отчети за всяко стопанство.

Така ще дадем независимостта на фермерите от постоянни абонаментни планове, която те търсят през последните години, а също възможност за бързо извличане и анализиране на данни в процеса на тяхната работа”, Рей О’Конър, президент на Topcon Positioning Group (TPG).За да отговори на високите изисквания на Topcon по отношение на обслужването и сервизирането на вече продадени уреди за прецизно земеделие, Оптиком повече от година подготвя свой специализиран отделен екип, който ще отговаря за прецизните технологии.

 

Търговските и сервизни специалисти в направление „Прецизно земеделие” към Оптиком, ще бъдат представени официално на най-голямото селскостопанско изложение у нас БАТА АГРО 2019, което ще се проведе през месец май и за чиито посетители ще има интересни предложения.

По случай новото партньорство Оптиком стартира и своите първи две промоции с включено оборудване на Topcon:

Възможност за покупка на нов трактор Landini Active -  165 к.с., с 6-цилиндров двигател, на цена от 139 500 лв. и подарък премиум навигация TOPCON Х23.Трактор McCormick X7 с мощност от 212 к.с., 6-цилиндров двигател, на атрактивна цена от 169 900 лв. и включен специален подарък навигация TOPCON Х25 и волан TOPCON AES 35.Повече информация за прецизното оборудване, предлагано от Оптиком и текущите промоции може да получите и на сайта на компанията www.opticom-bg.com  и в търговските представителства в страната.

https://tractor.bg/novini/optikom-vavezhda-novi-standarti-v-pretsiznoto-zemedelie-s-yaponskiya-lider-topcon
0 коментари
Страници: 1 [2] 3 4 ... 29