Обяви за работа

Потребители
  • Общ брой потребители: 4
  • Latest: dalibor010
Stats
  • Общ брой публикации: 587
  • Общ брой теми: 587
  • Online Today: 3
  • Online Ever: 13
  • (Ноември 12, 2018, 02:00:10 pm)
Потребители онлайн
Users: 0
Guests: 2
Total: 2

Страници: 1 ... 23 24 [25]
<a href="https://www.youtube.com/v/6Mv_S1aYlwU" target="_blank" class="new_win">https://www.youtube.com/v/6Mv_S1aYlwU</a>

Mouser Electronics сключи международно споразумение за дистрибуция с krtkl, доставчик на високопроизводителен и енергоефективен хардуер и софтуер за edge компютърни приложения, вариращи от мехатроника и автоматизация до машинно зрение и дистанционно наблюдение. Mouser вече предлага три продукта на krtkl, включително популярната развойна платформа snickerdoodle.

"Системата върху модул" (SoM) snickerdoodle на krtkl е предназначена за прототипиране и разработка на многофункционални IoT продукти. Платформата е базирана на чип Xilinx Zynq-7020, безжичен модул Texas Instruments WiLink 8 (Wi-Fi + Bluetooth) и Linux ОС. С нейна помощ високопроизводителните и високоефективни изчисления и приложенията с изкуствен интелект в мрежа могат да станат по-достъпни, практични и мащабируеми.

http://electronics-bulgaria.com/article/3093-mouser-shte-distributira-produktite-na-krtkl
0 коментари


Microchip обяви нови дву- и едноядрени dsPIC33C цифрови сигнални контролери (DSC) с допълнителни възможности, които отговарят на променящите се приложни изисквания по отношения на паметта, температурата и функционалната безопасност. Новите опции ще помогнат на системните разработчици да проектират гъвкави и мащабируеми микроконтролерни приложения от висок клас.

Новият двуядрен цифров сигнален контролер dsPIC33CH512MP508 осигурява поддръжка на приложения с по-големи изисквания за системната памет. Той е разходно оптимизиран за приложения, които изискват по-малко памет и по-малки габарити. Разработчиците могат лесно да мащабират продуктови серии, използвайки новите прибори, които са съвместими по изводи с фамилиите dsPIC33CH и dsPIC33CK.

Фамилията dsPIC33CH512MP508 (MP5) разширява наскоро представената dsPIC33CH с Flash памет от 128 KB до 512 KB и утроява програмируемата RAM от 24 KB до 72 KB. Това позволява поддръжка на по-големи приложения с множество софтуерни стекове или по-голяма програмна памет, като например автомобилни приложения и безжично зареждане. Допълнителната памет е необходима за по-ефективна работа със софтуера AUTOSAR, драйверите MCAL и периферните устройства CAN FD в автомобилните приложения. Внедряването на безжично зареждане в автомобилни приложения изисква допълнителни софтуерни стекове за протокола Qi и NFC комуникация, което води до необходимостта от още по-голям обем оперативна памет.

Фамилията dsPIC33CK64MP105 (MP1) разширява наскоро представената dsPIC33CK, предоставяйки до 64 KB флаш памет в корпуси с между 28 и 48 извода и размери 4x4 мм. Контролерът е подходящ за проектиране на автомобилни сензори, задвижвания, DC-DC приложения или самостоятелни Qi предаватели.

http://electronics-bulgaria.com/article/3092-microchip-predstavi-novi-dspic-cifrovi-signalni-kontroleri
0 коментари


Rutronik Elektronische Bauelemente съвместно с избрани партньори ще бъде домакин на серия от семинари под наслов "Иновации в автоматизацията", които ще се проведат през месец май т. г. в Хановер, Дортмунд, Денцлинген и Мюнхен. Основни теми ще бъдат Индустрия 4.0, възможностите и предизвикателствата, които предлага цифровизацията на производството.

"Повишената степен на автоматизация не само прави производствените процеси по-ефективни, но и създава необходимостта от техния мониторинг, обработката и анализа на данните, което ни позволява да предложим добавена стойност за клиента. Нещо повече, продуктите стават все по-сложни и услугите в някои случаи трябва да бъдат предефинирани. Това от своя страна налага създаването на нови партньорства", обяснява Марио Клуг, старши маркетинг мениджър в германския дистрибутор.

Rutronik организира семинарите "Иновации в автоматизацията" съвместно със своите партньори Infineon, Intel, ST, Teleconnect и Telit с цел информиране на клиентите за ключови теми в областта на индустриалната автоматизация - включително прогнозна поддръжка, изкуствен интелект, машинно зрение, управление на цифрови данни и роботика.

Регистрация за семинарите може да бъде направена тук.

http://electronics-bulgaria.com/article/3090-rutronik-ogranizira-seminari-za-inovacii-v-avtomatizaciiata
0 коментари
Изборът на доставчици за новите мрежи се превърна в чувствителен политически въпросВодещата австрийска телекомуникационна компания A1 Group, под чиято шапка е и българският оператор A1, съобщи в понеделник, че е избрала Nokia за свой партньор при изграждането на бъдещите мобилни 5G мрежи от следващо поколение в Австрия, предава Reuters. Така играчът продължава дългогодишното си сътрудничество с финландския доставчик на оборудване.

A1 Group, която се контролира от мексиканската America Movil и австрийската държава, заяви, че Nokia ще ѝ осигури 5G безжична технология и облачно базирана технология за критичната инфраструктура.

5G обещава да предостави супер бърза връзка, улеснявайки по този начин новите технологии, свързани с приложения за автомобили с автономно управление, медицински роботи и IoT (интернет на нещата).

Изборът на доставчици за новите мрежи се превърна в чувствителен политически въпрос, след като САЩ  предприеха активна кампания в Европа и сред другите си партньори по света да ограничат използването на китайското Huawei оборудване заради опасения за националната сигурност.

Huawei e най-големият производител на телекомуникационно оборудване в световен мащаб, а според мнозина и най-напреднал в развиването на 5G технологиите. Другите по-големи конкуренти в бранша са Nokia и Ericsson.

„Заедно с Nokia ще използваме пълния потенциал на 5G”, казва Маркус Граусам, главен изпълнителен директор на A1 Austria. „Разчитаме на доверен и дългогодишен партньор, с който вече успешно реализирахме множество големи проекти”, добавя той.

A1 Group се съгласи да плати64.3 млн. евро за честоти в спектъра от 3.5GHz на първия австрийски търг за 5G по-рано този месец. Компанията заяви, че ще осигури финансирането от оперативните си парични потоци.

https://www.economic.bg/bg/news/11/a1-group-izbra-nokia-za-dostavchik-na-5g-oborudvane-v-avstriya.html
0 коментари


В допълнение към новите компактни и малки табла и VX25 Ri4Power, посетителите на щанда на Rittal (E06 в зала 11) на Hannover Messe 2019 ще могат да се запознаят с пет крайни центрове за данни в типичните си случаи на употреба. От компанията очакват най-голям интерес да привлече интелигентният център за данни (IEDC), разработен в сътрудничество с Atos и Siemens.

На специалния си щанд H30 в зала 6 дъщерните дружества на Rittal - Eplan и Cideon, ще покажат как индивидуалните инженерни решения могат ефективно да подкрепят стратегиите за цифрово преобразуване на клиентите. Експертите на Eplan и Cideon ще работят с посетителите за моделиране на текущи и целеви инженерни процеси, както и за извършване на анализ на пропуските като основа за системна цифровизация. Освен това ще бъде демонстрирано и EPLAN eVIEW – първото по рода си решение от облачната система ePulse.

http://electrical-bulgaria.com/article/2307-rittal--eplan-i-cideon-demonstrirat-novosti-za-digitalizaciia-na-hannover-messe-2019
0 коментари
Страници: 1 ... 23 24 [25]