Обяви за работа

Потребители
  • Общ брой потребители: 4
  • Latest: dalibor010
Stats
  • Общ брой публикации: 587
  • Общ брой теми: 587
  • Online Today: 3
  • Online Ever: 13
  • (Ноември 12, 2018, 02:00:10 pm)
Потребители онлайн
Users: 0
Guests: 1
Total: 1

Страници: 1 ... 23 24 [25]
От 2022 г. всяка кола, която се продава в ЕС, трябва да има такава технологияТехнологията за ограничаване на скоростта ще стане задължителна за всички превозни средства, продавани в Европейския съюз от 2022 г., след като новите правила бяха договорени от ЕС.

Британското министерство на транспорта заяви, че системата ще се прилага и във Великобритания, въпреки Brexit, съобщава BBC.

Поддръжниците на идеята приветстваха този ход, като казаха, че това ще спаси хиляди животи.

Неправителствената организация за безопасността на движението по пътищата нарече днешния ден „забележителен“ заради приемането на решението.

Мерките за безопасност, одобрени от Европейската комисия, включват интелигентно подпомагане на скоростта (intelligent speed assistance - ISA), усъвършенствано аварийно спиране и технология за придържане в лентата.

ЕС казва, че това ще спомогне да се избегнат 140 000 сериозни наранявания до 2038 г. и в крайна сметка се цели да се намалят смъртните случаи по пътищата до нула до 2050 г.

Комисарят Елзбиета Биенковска каза: „Всяка година 25 000 души губят живота си по нашите пътища. По-голямата част от тези инциденти са причинени от човешка грешка. С новите усъвършенствани функции за безопасност, които ще станат задължителни, ние можем да имаме същия ефект, както когато за първи път бяха въведени предпазните колани."

Какво представлява технологията за ограничаване на скоростта и как работи?

При системата ISA автомобилите получават информация чрез GPS и цифрова карта, като уведомяват автомобила каква е скоростта.

Това може да се комбинира с видеокамера, способна да разпознава пътните знаци.

Системата може да бъде временно отменена. Ако автомобил изпревари камион на магистрала и влезе в по-ниска зона за ограничаване на скоростта, водачът може да натисне педала на газта, за да завърши маневра.

Предвиден е и пълен превключвател за системата за включване/изключване, но той ще се връща на автоматична настройка всеки път, когато автомобилът бъде рестартиран.

Колко скоро ще е достъпна?

Системата вече се използва. Ford, Mercedes-Benz, Peugeot-Citroen, Renault и Volvo вече разполагат с модели с инсталирани ISA технологии.

Въпреки това, съществува загриженост относно това дали сегашната технология е достатъчно напреднала, за да може системата да работи ефективно.

Други одобрени мерки за безопасност за европейските автомобили, микробуси, камиони и автобуси включват технология, която осигурява предупреждение за сънливост и отвличане на вниманието на водача, като например при използване на смартфон по време на шофиране и запис на данни в случай на злополука.

https://www.economic.bg/bg/news/11/es-napravi-zadalzhitelno-ogranichenieto-na-skorostta-v-kolite.html
0 коментари


Фирма Белопитов, ексклузивен представител на Balluff за България, организира презентация, посветена на новата концепция за автоматизация на производствени процеси IO-Link, съобщиха от компанията.

Събитието ще се проведе на 16 април т. г. в Конгресен Център, зала "Пресклуб" на Международен технически панаир - Пловдив от 11:00 ч. Презентацията ще е с продължителност около 4 часа.

Участието в семинара е безплатно. Може да потвърдите присъствието си на имейл ivan.strazhev@bps.bg.

http://automation-bulgaria.com/article/2365-belopitov-prezentira-io-link-tehnologiiata-na-balluff-na-seminar-v-plovdiv
0 коментари


Iconics ще проведе организиран съвместно с Microsoft брифинг за Централна и Източна Европа на тазгодишното издание на Хановерския панаир, съобщиха за Automation-Bulgaria.com от фирма Атикс, дистрибутор на Iconics за България. Събитието ще се проведе на 3 април т. г. в Hannover Messe Convention Center.

Брифингът ще позволи на гостите да се запознаят с възможностите, които предоставят цифровите технологии за компаниите от сферата на производството с цел създаване на фабриката на бъдещето, управление на по-интелигентни вериги за доставки, постигане на нови нива на производителност и създаване на по-устойчиво бъдеще.

"В рамките на тази сесия ще можете да чуете от лидерите в индустрията за цифровата трансформация, приложена в производството, да научите от други компании за успешно реализирани проекти за цифрова трансформация, базирани на решения за интелигентно производство, и постигнатите ползи и да се потопите в представените теми в неформална и спокойна атмосфера", информираха още от Атикс.

Повече подробности относно програмата и регситрацията за събитието можете да получите от фирма Атикс.

http://automation-bulgaria.com/article/2364-iconics-organizira-brifing-na-hannover-messe-2019
0 коментари
<a href="https://www.youtube.com/v/ESvqvOEHmvI" target="_blank" class="new_win">https://www.youtube.com/v/ESvqvOEHmvI</a>

Melexis представи сензора MLX90374, най-новото допълнение към сензорите Triaxis от трето поколение, и първият, който предлага множество изходи от монолитна интегрална схема. С двойката изходи за измерване на движение MLX90374 може да премахне нуждата от втори сензор за позиция в различни приложения.

Въз основа на фирмената 3D сензорна технология MLX90374 регистрира абсолютната позиция на движещ се магнит при 360° въртене и линейно преместване. Това е реализирано в едночипово решение чрез интегриране на магнитен сензор, ADC и DSP заедно с температурен сензор и блок за обработка на сигнала за опционален външен сензор. Монолитният MLX90374 осигурява два независимо конфигурируеми изходни етапа, като първичният изход може да кодира данни за местоположение в SENT или PWM, а вторият изход осигурява данни за позицията, кодирани като 12-битов PWM сигнал. Вторият изход на MLX90374 ABB може да работи опционално като превключващ сигнал с програмируеми прагове, докато MLX90374 ABC разполага с допълнителен трети изход, който също е конфигуриран като превключвател.

Подобно на другите сензори Triaxis от трето поколение MLX90374 предлага програмируем диапазон на измерване и програмируеми изходни характеристики. Новият сензор работи в разширен температурен диапазон от -40 до +160°C.

http://electronics-bulgaria.com/article/3091-melexis-dopalni-gamata-si-triaxis-pozicionni-senzori-na-hol-s-opciia-za-dvoen-izhod
0 коментари
<a href="https://www.youtube.com/v/6Mv_S1aYlwU" target="_blank" class="new_win">https://www.youtube.com/v/6Mv_S1aYlwU</a>

Mouser Electronics сключи международно споразумение за дистрибуция с krtkl, доставчик на високопроизводителен и енергоефективен хардуер и софтуер за edge компютърни приложения, вариращи от мехатроника и автоматизация до машинно зрение и дистанционно наблюдение. Mouser вече предлага три продукта на krtkl, включително популярната развойна платформа snickerdoodle.

"Системата върху модул" (SoM) snickerdoodle на krtkl е предназначена за прототипиране и разработка на многофункционални IoT продукти. Платформата е базирана на чип Xilinx Zynq-7020, безжичен модул Texas Instruments WiLink 8 (Wi-Fi + Bluetooth) и Linux ОС. С нейна помощ високопроизводителните и високоефективни изчисления и приложенията с изкуствен интелект в мрежа могат да станат по-достъпни, практични и мащабируеми.

http://electronics-bulgaria.com/article/3093-mouser-shte-distributira-produktite-na-krtkl
0 коментари


Microchip обяви нови дву- и едноядрени dsPIC33C цифрови сигнални контролери (DSC) с допълнителни възможности, които отговарят на променящите се приложни изисквания по отношения на паметта, температурата и функционалната безопасност. Новите опции ще помогнат на системните разработчици да проектират гъвкави и мащабируеми микроконтролерни приложения от висок клас.

Новият двуядрен цифров сигнален контролер dsPIC33CH512MP508 осигурява поддръжка на приложения с по-големи изисквания за системната памет. Той е разходно оптимизиран за приложения, които изискват по-малко памет и по-малки габарити. Разработчиците могат лесно да мащабират продуктови серии, използвайки новите прибори, които са съвместими по изводи с фамилиите dsPIC33CH и dsPIC33CK.

Фамилията dsPIC33CH512MP508 (MP5) разширява наскоро представената dsPIC33CH с Flash памет от 128 KB до 512 KB и утроява програмируемата RAM от 24 KB до 72 KB. Това позволява поддръжка на по-големи приложения с множество софтуерни стекове или по-голяма програмна памет, като например автомобилни приложения и безжично зареждане. Допълнителната памет е необходима за по-ефективна работа със софтуера AUTOSAR, драйверите MCAL и периферните устройства CAN FD в автомобилните приложения. Внедряването на безжично зареждане в автомобилни приложения изисква допълнителни софтуерни стекове за протокола Qi и NFC комуникация, което води до необходимостта от още по-голям обем оперативна памет.

Фамилията dsPIC33CK64MP105 (MP1) разширява наскоро представената dsPIC33CK, предоставяйки до 64 KB флаш памет в корпуси с между 28 и 48 извода и размери 4x4 мм. Контролерът е подходящ за проектиране на автомобилни сензори, задвижвания, DC-DC приложения или самостоятелни Qi предаватели.

http://electronics-bulgaria.com/article/3092-microchip-predstavi-novi-dspic-cifrovi-signalni-kontroleri
0 коментари


Rutronik Elektronische Bauelemente съвместно с избрани партньори ще бъде домакин на серия от семинари под наслов "Иновации в автоматизацията", които ще се проведат през месец май т. г. в Хановер, Дортмунд, Денцлинген и Мюнхен. Основни теми ще бъдат Индустрия 4.0, възможностите и предизвикателствата, които предлага цифровизацията на производството.

"Повишената степен на автоматизация не само прави производствените процеси по-ефективни, но и създава необходимостта от техния мониторинг, обработката и анализа на данните, което ни позволява да предложим добавена стойност за клиента. Нещо повече, продуктите стават все по-сложни и услугите в някои случаи трябва да бъдат предефинирани. Това от своя страна налага създаването на нови партньорства", обяснява Марио Клуг, старши маркетинг мениджър в германския дистрибутор.

Rutronik организира семинарите "Иновации в автоматизацията" съвместно със своите партньори Infineon, Intel, ST, Teleconnect и Telit с цел информиране на клиентите за ключови теми в областта на индустриалната автоматизация - включително прогнозна поддръжка, изкуствен интелект, машинно зрение, управление на цифрови данни и роботика.

Регистрация за семинарите може да бъде направена тук.

http://electronics-bulgaria.com/article/3090-rutronik-ogranizira-seminari-za-inovacii-v-avtomatizaciiata
0 коментари
Изборът на доставчици за новите мрежи се превърна в чувствителен политически въпросВодещата австрийска телекомуникационна компания A1 Group, под чиято шапка е и българският оператор A1, съобщи в понеделник, че е избрала Nokia за свой партньор при изграждането на бъдещите мобилни 5G мрежи от следващо поколение в Австрия, предава Reuters. Така играчът продължава дългогодишното си сътрудничество с финландския доставчик на оборудване.

A1 Group, която се контролира от мексиканската America Movil и австрийската държава, заяви, че Nokia ще ѝ осигури 5G безжична технология и облачно базирана технология за критичната инфраструктура.

5G обещава да предостави супер бърза връзка, улеснявайки по този начин новите технологии, свързани с приложения за автомобили с автономно управление, медицински роботи и IoT (интернет на нещата).

Изборът на доставчици за новите мрежи се превърна в чувствителен политически въпрос, след като САЩ  предприеха активна кампания в Европа и сред другите си партньори по света да ограничат използването на китайското Huawei оборудване заради опасения за националната сигурност.

Huawei e най-големият производител на телекомуникационно оборудване в световен мащаб, а според мнозина и най-напреднал в развиването на 5G технологиите. Другите по-големи конкуренти в бранша са Nokia и Ericsson.

„Заедно с Nokia ще използваме пълния потенциал на 5G”, казва Маркус Граусам, главен изпълнителен директор на A1 Austria. „Разчитаме на доверен и дългогодишен партньор, с който вече успешно реализирахме множество големи проекти”, добавя той.

A1 Group се съгласи да плати64.3 млн. евро за честоти в спектъра от 3.5GHz на първия австрийски търг за 5G по-рано този месец. Компанията заяви, че ще осигури финансирането от оперативните си парични потоци.

https://www.economic.bg/bg/news/11/a1-group-izbra-nokia-za-dostavchik-na-5g-oborudvane-v-avstriya.html
0 коментари
Страници: 1 ... 23 24 [25]