Последни

Потребители
  • Общ брой потребители: 4
  • Latest: dalibor010
Stats
  • Общ брой публикации: 498
  • Общ брой теми: 498
  • Online Today: 1
  • Online Ever: 13
  • (Ноември 12, 2018, 02:00:10 pm)
Потребители онлайн
Users: 0
Guests: 1
Total: 1

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 29


Доставчикът на оборудването е официалният дистрибутор на Trimble в Румъния, а имено – румънското представителство на НИК Електроникс.

Стопанството Agricost S.A. , което обработва 570 000 декара на острова Insula Mare до Браила, Румъния реши да оборудва 40 нови трактора, които ще пристигнат до края на 2019 година с дисплей Trimble GFX-750 с автоматично управление и RTK точност 2 см. По настоящем 50 машини в стопанството работят с Trimble оборудване с 2 см точност вече над 10 години, но новото е, че избирайки платформата GFX-750 мениджмънта на компанията се подготвя за надграждане на машините в близко бъдеще с Trimble оборудване за автoномно управление. Доставчикът на оборудването е официалният дистрибутор на Trimble в Румъния, а имено – румънското представителство на НИК Електроникс."Agricost е второто най-голямо стопанство в Европа и като такова всички производители и доставчици на оборудване искат да работят с тях.

Фактът, че след обстойно техническо и финансово проучване на пазара, те избраха нас като надежден доставчик, ни дава потвърждението, че НИК e не само интегратор на GPS оборудване, но компания, която развива и предлага цялостни решения за прецизно земеделие - от хардуера и специализираната техническа поддръжка до софтуерните платформи и услуги." заяви Калоян Куманов, управител на представителството на НИК в Румъния.

Освен оборудването, което ще бъде доставено от местното представителство на НИК в Румъния, в Agricost използват и платформата за сателитно наблюдение GeoSCAN вече една година.

„Смятам, че не можем да работим повече така, и да мислим че оглеждайки културите в движение или от колата ще е достатъчно за да знаем какво се случва на полето. Вантидж (бел.ред.:представителството на НИК Електроникс в Румъния) успя да ни покаже чрез сателитно-базирана иновативна платформа всеки квадратен метър от всички 57 000 хектара, които обработваме така че да знаем какво се случва там по всяко време. Така можем да се намесим своевременно или да насърчим да се намесят тези, които имат задължението да разрешат евентуален проблем.

Когато царевицата е над 1,5 метра кой знае вече какво има там? Или в слънчогледа? Освен ако не забележиш нещо по крайните редове. Тази сателитна система, която определя вегетационния индекс въз основа на цвета и ти казва какво се случва на всеки хектар, на всеки квадратен метър, за мен е едно чудо. За нас, които обработваме толкова големи площи програмата е от голяма помощ. Но смятам, че тази програма би била от голяма помощ и на фермерите, които обработват по-малки площи, точно поради причините, които изброих. Благодарни сме на Вантидж за системата GeoSCAN, която за нас е много полезна.„Това сподели мениджърът на Agricost, Лучиан Буздуган по време на конференцията за Прецизно земеделие, провела се е Букурещ през месец февруари 2019 година.

След едногодишна работа с платформата, Agricost решиха да подпишат 3-годишен договор с НИК за ползване на GeoSCAN. Освен наблюдението на развитието на посевите, благодарение на 30 метеорологични станции, доставени от НИК, агрономите на Agricost ще следят и важните климатични показатели като температура, валежи, скорост на вятъра, почвената влага и температура както и риска от болести.

"Ние искаме GeoSCAN да бъде платформата, в която интегрираме данните, които идват от различните машини - сеялки, пръскачки и комбайни както и сензори от полето" заяви още г-н Буздуган.

https://fermera.bg/%D0%B0%D0%B3%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/%D0%B0%D0%B3%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B5%D1%85%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0/item/26426-%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D1%8F%D0%BC%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE-%D0%B2-%D1%80%D1%83%D0%BC%D1%8A%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D1%80%D1%83%D0%B4%D0%B2%D0%B0-40-%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B0-%D1%81-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B3%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%BA%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%BC%D0%BD%D0%B8-%D0%BC%D0%B0%D1%88%D0%B8%D0%BD%D0%B8
0 коментари
Компанията разполага с нов и модерен офис, в който ще могат да работят и технологични партньори на Milestone.Milestone Systems продължава да разраства операциите си в София, включително чрез наемане на нови специалисти и инвестиции в тяхното развитие, в иновации и в отворената общност на разработчици. Това стана ясно при откриването на новия офис на компанията в София, в който работят вече над 160 служители, голяма част от които са съсредоточени в научноизследователския и развоен екип на датската компания.

„Откриването на новия офис в София се случва в точния момент – току-що обявихме, че Milestone Systems постигна значителни и задоволителни финансови резултати през 2018 г. Ние сме на път да увеличим капацитета си за развитие с 45% до края на 2019 г., а екипът в София ще допринесе значително за постигането на тази цел” заяви Ларс Ларсен, главен финансов директор и ръководител на отдел „Хора и организация“, при официалното откриване на новия офис, разположен в столичния бизнес квартал Garitage Park (в непосредствена близост до Бизнес Център София). Нетните приходи на групата Milestone (самостоятелна компания в рамките на Canon Group) са нараснали до 934 милиона датски крони за 2018 г. при около 881 милиона датски крони за 2017 г. (или около 6% ръст), а оперативната печалба (EBIT) се е увеличила от 171 милиона на 195 датски крони (14% ръст).

Пространството в новата сграда е проектирано така, че да подкрепя и по-широката общност от технологични партньори на Milestone, обясняват от компанията.

Гост на откриването на новия офис беше и Том Биер, който от юни ще бъде вицепрезидент „Развойна дейност“ на Milestone. Според компанията, това звеното е ключово за изпълнение на поетия от Milestone Systems ангажимент да ускори иновациите с 45% до края на годината, както и да разработи решения, които ще отговорят на бъдещите изисквания на пазара в 6 ключови иновационни области. Инвестициите в тази сфера са разпределени между София, Копенхаген и Барселона, като Milestone Systems продължава да наема служители за всяка от локациите.

Целите на тези инвестиции са да се увеличи капацитетът за развитие на иновации в области като задълбочено интегриране на драйверите, усъвършенствано рендиране, източници на IoT данни и на метаданни, онлайн услуги, усъвършенствано управление на данни и комплектът за софтуерна разработка (SDK) за платформата на Milestone Systems. „Резултатите от тях ще подобрят водещата позиция на Milestone System, като дадат възможност на партньори за обработка на видео и данни, използвайки невронни мрежи, технологии за задълбочено обучение и за изкуствен интелект.


Ларс Ларсен, главен финансов директор и ръководител на отдел „Хора и организация“ на Milestone Systems.

Според Световния икономически форум над 1 трилион датчици ще бъдат свързани към интернет до 2022 г. Заедно с развитието на споменатите пазарни тенденции, се увеличава и търсенето на умни решения и технологии за машинно обучение. По данни на проучването на PwC „Global Digital IQ Survey” 73 на сто от интервюираните шефове ще инвестират в IoT, a 54 на сто в изкуствен интелект. Като част от дългосрочните инвестиции в иновации Milestone Systems ще си сътрудничи с водещи технологични компании за развитието на работни рамки тип „Imaging of Things“ за свързване, агрегиране и защита на екосистемата от IoT устройства.

Откриването на новия офис на Milestone Systems в София е част от значителната инвестиция на компанията в хора, иновации и отворената й общност. От октомври 2018 г. досега са отворени офиси и иновационни центрове в Сидни (Австралия), Мексико (Мексико), Бивъртън (Орегон, САЩ), Бреда (Холандия), Стокхолм (Швеция) и Рединг (Великобритания). Milestone Systems има офиси и представителства в 22 страни.

http://computerworld.bg/167822432_milestone_systems_razshiryava_razvojniya_si_ekip_v_sofiya/
0 коментари
Изложението TRUCK EXPO 2019, което ще се проведе от 6-ти до 8-ми юни на летище „Лесново“, ще представи редица екологични модели лекотоварни автомобили

Транспортът създава 23% от емисиите на парникови газове в света, причинени от изгарянето на изкопаеми горива. От общите емисии на парникови газове делът му е още по-голям – 75 на сто. На този фон статистиката, че все още над 90% от всички автомобилни превози зависят от петрола, буди недоумение. Още повече, че резултатът е видим - мръсен въздух, с всички последици за околната среда и здравето на хората.

 


Проблемът с качеството на въздуха в градовете в България, а и в други държави, е хроничен, но все повече се сблъскваме и с хроничното нежелание на властите да вземат устойчиви мерки за неговото решаване. Но в битката срещу замърсяването с прах и азотни оксиди в жилищните райони, се появи неочакван съюзник и то от страна, която трайно бе нарочена за „най-големия замърсител“. Автомобилната индустрия впрегна зелените технологии в обществения и товарния транспорт, като започна видима промяна на транспортната структура и ефективното използване на ресурсите. Промяната на транспортните ни навици е бавен процес, който изисква ново поведение, инвестиции и инфраструктура.

Мислили ли сте, че в София ще говорим за здравословен избор на пътуване?

Вече 5 месеца 20 електрически автобуса YUTONG E12 се движат по линии на Столичния градски транспорт. Може би качвайки се в тях все още не си даваме сметка колко са тихи и изцяло без вредни емисии. Друг важен момент при електрическите возила е пробегът, който е особено критичен, когато говорим за обществен транспорт. Тези автобуси се движат с 12 L-Ion батерии, чийто капацитет е 324 Kwh. и изминават над 300 км. с едно зареждане. Не е изненадващо, че получиха наградата за най-екологичен модел на Световното автобусно изложение в Кортрейк, Белгия през 2017. При реална експлоатация на електробусите в София и амплитуда на температурата от (-20) до (+25), Е12 отчитат среден разход от 99 Kwh. Това означава, че могат да изминат 100 км за 16 лв. За същото разстояние един конвенционален автобус има разход от около 80 лв. Едва ли можете да разгледате технологиите и оборудването на тези автобуси, пътувайки по уличите на София, но можете да го направите в детайли на изложението за тежкотоварни автомобили TRUCK EXPO 2019 - от 6-ти до 8-ми юни на Летище „Лесново“.

TRUCK EXPO е на-голямото събитие за тежкотоварната автомобилна индустрия в България и тази година ще покаже впечатляващи модели камиони, като газовия влекач на SCANIA CNG G410, който намалява емисиите на CO2 и други емисии с 15% и има голям потенциал на горивна ефективност, с динамични характеристики, еквивалентни на 13-литров дизелов двигател. Камионите с конвенционално задвижване не отстъпват в надпреварата за икономични и чисти превози. DAF XF 530 FT SSC ще покаже горивна система „Common rail” и турбокомпресор със променлива геометрия, както и система за активна каталитична редукция на изгорелите газове, с които покрива и надхвърля актуалните Евро-норми. Впечатляват моделите, технологиите и оборудването, с които ще се представят на изложението и на FORD TRUCKS, ISUZU, IVECO, MAN, MERCEDES-BENZ, OTOKAR, RENAULT TRUCKS, VOLVO TRUCKS, MAHINDRA, както и водещи марки лекотоварни автомобили, производителите на ремаркета и полуремаркета, фирми за сервизно оборудване, резервни части, гуми, масла, финансови инструменти и услуги, вериги бензиностанции, застрахователни компании. Организатор на TRUCK EXPO 2019 e Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП), която обединява 44 компании, представляващи 66  производители на моторни превозни средства.

  http://m.computerworld.bg/167822444_obshtestvenite_i_tovarnite_prevozi_v_balgariya_pozelenyavat
0 коментари

И тази година компанията за интелигентно земеделие ще вземе участие в най-голямото агроизложение на открито в България, което се провежда на летището в Стара Загора

Прецизно земеделие

През 4-те дни на изложението (14-17 май) от компанията НИК ще представят новостите и специалните предложения в прецизното земеделие, доказвайки своите лидерски позиции в тази сфера. Специално предложение по време на БАТА АГРО е за оборудване на комбайн с дисплей и управление Trimble и преместване на оборудването на трактор след жътва с включен трансферен пакет, както и специална отстъпка, която посетителите ще могат да разберат на място.Ексклузивно Trimble ще представят технологии и оборудване, с което вече са демонстрирани автономни трактори в края на 2018 г. в Лас Вегас, и което съвсем скоро ще е достъпно за всеки модел селскостопански машини.

Оптимизиране на торенето спрямо запасите в почвата с помощта на агрономските услуги на НИК Агро Сървис и услугата AGROBALANCE е вторият фокус на щанда на компанията, като екипът на НИК обещава да отговори на провокативния въпрос, който задава „Ако жънеш различно, защо ториш еднакво?“.Софтуерни решения

Софтуерните решения за администриране на земеделското стопанство и сателитно наблюдение на посевите са едни от първите стъпки към дигитално земеделие в България, която НИК развива и предлага на своите клиенти вече повече от 5 години, през които софтуерните платформи непрестанно се развиват и усъвършенстват. С тяхна помощ вече е изключително бързо и лесно създаването на VRA карти за азотно торене на базата на сателитни изображения в платформата GEOSCAN, както и изготвянето на декларации по чл. 69 и чл. 70 и изплащането на ренти с помощта на земеделския софтуер TechnoFarm.

Новости от тази година са и възможността за 360° видеонаблюдение на автопарка в реално време с помощта на FarmTrack, както и изготвянето на задълбочени анализи за разходите на горивото по машини.

Интелигентните инвентари с 140 години традиции в иновациите140 години иновации – това отличава инвентарите Kverneland. По време на БАТА земеделските производители ще могат да видят пълна гама инвентари Kverneland, включително инвентари за торене, сеитба, почвообработка, както и зелена линия.

Ненадмината прецизност при 18 км/ч при пролетна и при есенна сеитба с моделите Optima SX и u-Drill, които се предлагат както в стандартни версии, така и в модификации с торовнасяне. Предлагат се също така и по-малки сеялки DL, които са част от специалните предложения на компанията за БАТА АГРО.

Плугове с auto-reset защита и специална по-здрава, но в същото време неподатлива на счупване стомана по рецепта на Kverneland, както и дискови брани, валяци, продълбочители култиватори – както стърнищни, така и strip-till. Пълната гама инвентари Kverneland, която земеделците ще могат да видят, включва още торачките с патентовата система за разпръскване, която позволява прецизно торене дори в наклонени терени, шредери, косачки, както и високотехнологична прикачна пръскачка Kverneland Т3 с индивидуален контрол на всяка дюза.Прецизно пръскане с лидера по продажби в България - Berthoud

Прецизно пръскане с пръскачките от Berthoud, за които след публикуването на справките от КТИ стана ясно, че са най-предпочитаните в България за 2018година.

Пълна гама прикачни модели на марката, както и съвсем новият модел самоходна пръскачка – Berthuod Bruin, който ще направи своя дебют на БАТА АГРО!

No-till технология

Ексклузивно на БАТА от НИК ще покажат в действие No-till сеялка с висока точност на сеитбата на водещ американски производител с проследяване и контрол на дълбочината, разстоянието и влажността на полагане на семена.

Посетете щанда на НИК, за да разберете какви са специалните ценови промоции за БАТА АГРО 2019!

[code]https://fermera.bg/%D0%B0%D0%B3%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/%D0%B0%D0%B3%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B5%D1%85%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0/item/26424-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8-%D0%B2-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B8%D0%B7%D0%BD%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%B7%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%B5-%D0%B8-%D1%83%D0%BC%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B8%D0%BD%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B8-%D0%BE%D1%82-%D0%BD...

Read More

0 коментари


Quectel Wireless Solutions представи ново решение, което подобрява безопасността при интелигентно шофиране. Решението се интегрира със интелигентна система за подпомагане на водача (ADAS) и система за наблюдение на водача (DMS). То бе представено по време на световната партньорска конференция на китайския телекомуникационен оператор China Unicom в края на април в Шанхай.

Проактивното решение за сигурност е базирано на многорежимния LTE Cat 6 интелигентен модул Quectel SC600Y/SC600T и алгоритъм за изкуствен интелект от партньорска компания за реализиране на възможностите на ADAS и DMS, включително наблюдение на неадекватно поведение при шофиране, прецизно откриване на превозни средства и пътни знаци, изпращане на предупреждения за потенциални рискове и др.

По отношение на ADAS решението може точно да идентифицира и локализира превозни средства, пешеходци, платна и пътни знаци и да изпраща предупреждения до водачите, ако засече опасност от сблъсък или неволно преминаване на лентата. Водачите получават главно четири типа предупреждения, включително предупреждение за напускане на лентата, предупреждение за преден сблъсък, наблюдение и предупреждение за спазване на дистанция и предупреждение за потегляне на автомобила отпред.

Системата за мониторинг на водача поддържа разпознаване и откриване на лице, като е в състояние да следи вниманието на водача, мигането на очите и движенията на главата. Шофьорите получават предупреждения за всяко отвличане на вниманието, като например обаждане, пушене, прозяване или оглеждане. При градски транспорт, таксиметрови услуги или пътнически транспорт на дълги разстояния решението позволява на администраторите да следят поведението на водача и съответно да подобрят управлението.

SC600T/SC600Y е ново поколение многорежимен Smart LTE Cat 6 модул на Quectel с операционна система Android 9.0. Той използва 8-ядрен процесор Qualcomm и 64-битови високопроизводителни процесори с графичен процесор AdrenoTM 506, поддържащи различни мултимедийни функции и технологията за USB зареждане Quick Charge 3.0.

http://electronics-bulgaria.com/article/3120-quectel-predstavi-inteligentno-reshenie-za-sigurnost-pri-shofirane
0 коментари
Финансирането е осигурено от АПИ за поддържането на републиканската пътна мрежи през следващите 5 годиниПри втория опит на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) за възлагане на обществени поръчки за текущо и зимно почистване на републиканската пътна мрежа за следващите 5 години, общо подадените оферти са 62 за шестте отделни търга. Бройката е голяма, тъй като всяка поръчка е разделена на позиции по области, за които фирмите участват поотделно.

В петък пътната агенция отвори офертите за Североизточен, Северозападен и Северен централен район, като офертите за останалите три района – Югозападен, Югоизточен и Южен централен, бяха отворени на 9 май. Общият бюджет е 474 млн. лв., които са разпределени между шестте района.

Първият опит на АПИ за възлагане на поръчките удари на камък и процедурите бяха прекратени в началото на годината, тъй като след жалби Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) установи редица пропуски и грешки в документацията. След нанесени корекции пътната агенция отново обяви процедурите.

От подалите оферти прави впечатление, че две от най-големите строителни фирми в страната не участват в процедурите – „Джи Пи груп“ и „Главболгарстрой“. За най-много области е кандидатствала „Трейс груп холд“ с различните си подразделения. След нея с по 6 оферти са „ПСТ груп“ и „Инфра експерт“.

https://www.economic.bg/bg/news/11/vtori-opit-62-oferti-v-borbata-za-474-mln-lv-za-poddarzhane-na-patishta.html
0 коментари
То е първият продукт, излязъл от лабораторията за иновации на ОББ и ДЗИ SurfStudioНово българско мобилно приложение ще помага на хора, изпаднали в беда, да се свържат с екип на спешна помощ, повишавайки шанса си за оцеляване при изгубване в планината например или при катастрофа. То се нарича e-SOS и вече е достъпно безплатно за потребители на Android, а до края на седмицата – и на iOS. Апликацията е разработена съвместно между Vivacom, ДЗИ и Сирма Груп Холдинг.

„Много хора се губят в планината, а и сме на едно от първите места в Европа по смъртни случаи при катастрофи на глава от населението“, коментира Коста Чолаков, главен изпълнителен директор на ДЗИ, и допълва, че „много от тях може да бъдат спасени, ако на момента се приложени правилно лечение“.

Така например в приложението e-SOS човек може да вкара важни данни като кръвна група, алергии и други, които да дадат на спешните екипи правилна насока за животоспасяващи стъпки. Чрез бутона SOS пък се дава възможност за директна връзка с екипите на 112. Има и опция за споделяне на точното местоположение на ползвателя и неговото здравно досие с избраните спешни контакти.

Всяка от двете компании, стоящи зад идеята за e-SOS – Vivacom и ДЗИ, са размишлявали преди това поотделно върху проблеми, които са срещали в процеса си на работа. Главният изпълнителен директор на телекома обръща внимание, че много често се свързват с тях при издирването на загубили се в планината хора, за да предоставят информация за последно засеченото местоположение на устройството на човека.

„Замислехме се какво е онова нещо, което човек може да взема в планината със себе си, не му е много тежко, обаче може да каже къде е, а и да посочи пътя откъдето е минал“, коментира Атанас Добрев. Разликата с Google Maps например е, че то може да каже къде е бил потребителят последно, но не и посоката на придвижване. „Но да се знае откъде е минал човек и в каква посока се движи, помага много при загубили се в планината“, изтъква още той.

Екипът на Vivacom тръгва от тази посока, а този на ДЗИ – от проблема с пострадалите при катастрофа. Много често хората попадат в спешното отделение, където обаче лекарите не разполагат с никаква информация за неговото състояние.

„Така естествено се разбрахме да съберем двата проекта и да помогнем с правилна информация в точния момент“, обобщава Добрев.

Компаниите не планират да изкарват пари от приложение, което е безплатно за ползване от всички. Потребителите могат да го изтеглят свободно, като не е задължително да са клиенти нито на Vivacom, нито на ДЗИ.

Приложението е разработено в новата лаборатория за иновации SurfStudio на ОББ и ДЗИ, която бе официално представена днес пред журналисти. Пространството е оборудвано с различни постижения на съвременните технологии и иска да вдъхнови служителите да експериментират с различни решения, да търсят оптималното взаимодействие с технологичния напредък и да прилагат иновациите в своята дейност.

SurfStudio цели да се превърне в платформа за споделяне на иновации и обмяна на идеи в ОББ, ДЗИ и останалите компании от Групата KBC. Такива лаборатории тя вече има в Прага, Братислава, Дъблин, Брюксел и Будапеща.

https://www.economic.bg/bg/news/11/mobilnoto-prilozhenie-e-sos-shte-pomaga-na-izpadnali-v-beda.html
0 коментари
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 29